Her får du opskriften på glutenfri boller, der heldigvis hverken er svære eller omstændige at bage. De er bagt på havremel og boghvedemel, og de smager skønt. Luftige, bløde boller som både kan bruges i madpakken eller på morgenbordet.
Nemme, glutenfri boller
De her boller er uden gluten, og de er faktisk også uden laktose. Så har du brug for at bage gluten- og laktosefrit, så er de her boller perfekte.
Mange af supermarkederne er rigtig godt med, når det kommer til alternative varer uden gluten og laktose. Jeg benytter mig stort set altid af Bilka, når jeg skal finde boghvedemel, laktosefri mælk og andre varer, der skal være uden gluten og laktose. De har et rigtig godt udvalg, og det kan varmt anbefales at kigge der forbi, hvis du skal bage uden gluten og laktose.
Gluten og laktosefrie kager og brød kan mange gange sagtens hamle op med almindelige versioner, og hvis du f.eks. skal bage til en fødselsdag, hvor der kommer gæster, der ikke tåler almindelig mælk eller hvedemel, så behøver du ikke frygte tørre kager og kedeligt brød.
Husk fiberHusk!
Jeg bruger fiberHusk i denne opskrift. Det er loppefrøskaller, der gør at dejen hæver bedre, og det færdig brød får også en lækre konsistens, der er saftigere og smuldrer mindre.

Glutenfri boller, 9-10 stk
Ingredienser
- 25 gram gær
- 5 dl fingerlunt vand
- 2 spsk fiberHusk – den til bagning i gul pakke
- 150 gram boghvedemel
- 1 tsk salt
- Ca. 250-300 gram havremel
Instruktioner
- Start med at røre gæren ud i vandet.
- Tilsæt fiberHusk og boghvedemel og rør rundt. Lad det står i 5 minutter.
- Tilsæt salt og havremel og rør rundt. Ælt dejen godt igennem, til den er glat og ikke klistrer alt for meget.
- Form boller af dejen og placer på en bageblade med bagepapir på. Dejen kan godt klistrer lidt, når bollerne skal formes. Her kan man med fordel komme vand på hænderne undervejs.
- Læg et viskestykke hen over bollerne og lad dem hæve i 45 minutter.
- Efter hævning varmes ovnen op til 200 grader varmluftsovn.
- Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennembagte.
- Lad dem herefter køle af på en rist. Hvis ikke alle bollerne bliver spist med det samme, kan de godt fryses ned.

Lyst til at følge med på Instagram?
Jeg er vild med Instagram, og jeg elsker at dele ud af billeder og opskrifter derinde. Hvis du er på Instagram, så er du mere end velkommen til at følge med 😀