glutenfri boller

Glutenfri boller uden laktose

Spring til opskrift

Her får du opskriften på glutenfri boller, der heldigvis hverken er svære eller omstændige at bage. De er bagt på havremel og boghvedemel, og de smager skønt. Luftige, bløde boller som både kan bruges i madpakken eller på morgenbordet.

Nemme, glutenfri boller

De her boller er uden gluten, og de er faktisk også uden laktose. Så har du brug for at bage gluten- og laktosefrit, så er de her boller perfekte.

Mange af supermarkederne er rigtig godt med, når det kommer til alternative varer uden gluten og laktose. Jeg benytter mig stort set altid af Bilka, når jeg skal finde boghvedemel, laktosefri mælk og andre varer, der skal være uden gluten og laktose. De har et rigtig godt udvalg, og det kan varmt anbefales at kigge der forbi, hvis du skal bage uden gluten og laktose.

Gluten og laktosefrie kager og brød kan mange gange sagtens hamle op med almindelige versioner, og hvis du f.eks. skal bage til en fødselsdag, hvor der kommer gæster, der ikke tåler almindelig mælk eller hvedemel, så behøver du ikke frygte tørre kager og kedeligt brød.

Husk fiberHusk!

Jeg bruger fiberHusk i denne opskrift. Det er loppefrøskaller, der gør at dejen hæver bedre, og det færdig brød får også en lækre konsistens, der er saftigere og smuldrer mindre.

Lyst til at følge med på Instagram?

Jeg er vild med Instagram, og jeg elsker at dele ud af billeder og opskrifter derinde. Hvis du er på Instagram, så er du mere end velkommen til at følge med 😀

Lyst til at bage en lækker kage uden gluten og laktose? Så skal du prøve denne svampede gulerodskage med frosting!

4 kommentarer

 1. Amalie Svejstrup Hold

  Opskriften virker slet ikke, da jeg tog Boghvedemel i samt med huskfiber blev dejen helt hår og der kunne ikke tilføjes mere mel så forstår ikke hvor de 200-300 gram havremel skal i?

  • Hej Amalie

   Det er jeg ked af at høre.

   Det er ikke min oplevelse. Bollerne på billederne af resultatet af opskriften. Når Fiberhusk (den gule til bagning, som jeg også skriver i indlægget) bliver blandet sammen med boghvedemel, vil det trække sig sammen og blive mere fast. Men jeg oplever slet ikke, at konsistensen bliver helt hård.

   Jeg beklager, at opskriften ikke virkede for dig.

   Mvh

 2. John Preus

  Fin opskrift, alt virkede efter hensigten, jeg rørte dejen med røremaskine og penslede halvdelen med æggeblomme. Det pyntede både på smagen og på udseendet. Tænker at jeg vil prøve at tilsætte 1/2 dl olie næste gang.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*