glutenfri boller

Glutenfri boller uden laktose

Her får du opskriften på glutenfri boller, der heldigvis hverken er svære eller omstændige at bage. De er bagt på havremel og boghvedemel, og de smager skønt. Luftige, bløde boller som både kan bruges i madpakken eller på morgenbordet.

Nemme, glutenfri boller

De her boller er uden gluten, og de er faktisk også uden laktose. Så har du brug for at bage gluten- og laktosefrit, så er de her boller perfekte.

Mange af supermarkederne er rigtig godt med, når det kommer til alternative varer uden gluten og laktose. Jeg benytter mig stort set altid af Bilka, når jeg skal finde boghvedemel, laktosefri mælk og andre varer, der skal være uden gluten og laktose. De har et rigtig godt udvalg, og det kan varmt anbefales at kigge der forbi, hvis du skal bage uden gluten og laktose.

Gluten og laktosefrie kager og brød kan mange gange sagtens hamle op med almindelige versioner, og hvis du f.eks. skal bage til en fødselsdag, hvor der kommer gæster, der ikke tåler almindelig mælk eller hvedemel, så behøver du ikke frygte tørre kager og kedeligt brød.

Husk fiberHusk!

Jeg bruger fiberHusk i denne opskrift. Det er loppefrøskaller, der gør at dejen hæver bedre, og det færdig brød får også en lækre konsistens, der er saftigere og smuldrer mindre.

Glutenfri boller uden laktose | Cakewoman.dk

Glutenfri boller, 9-10 stk

Ingredienser
  

  • 25 gram gær
  • 5 dl fingerlunt vand
  • 2 spsk fiberHusk – den til bagning i gul pakke
  • 150 gram boghvedemel
  • 1 tsk salt
  • Ca. 250-300 gram havremel

Sådan gør du
 

  • Start med at røre gæren ud i vandet.
  • Tilsæt fiberHusk og boghvedemel og rør rundt. Lad det står i 5 minutter.
  • Tilsæt salt og havremel og rør rundt. Ælt dejen godt igennem, til den er glat og ikke klistrer alt for meget.
  • Form boller af dejen og placer på en bageblade med bagepapir på. Dejen kan godt klistrer lidt, når bollerne skal formes. Her kan man med fordel komme vand på hænderne undervejs.
  • Læg et viskestykke hen over bollerne og lad dem hæve i 45 minutter.
  • Efter hævning varmes ovnen op til 200 grader varmluftsovn.
  • Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennembagte.
  • Lad dem herefter køle af på en rist. Hvis ikke alle bollerne bliver spist med det samme, kan de godt fryses ned.
Glutenfri boller uden laktose | Cakewoman.dk

Lyst til at følge med på Instagram?

Jeg er vild med Instagram, og jeg elsker at dele ud af billeder og opskrifter derinde. Hvis du er på Instagram, så er du mere end velkommen til at følge med 😀

OPSKRIFT: TRÆSTAMMER 🤎😍😱 Min besættelse af træstammer har stået på i mange år, men tilbage i 2022, hvor jeg var på barsel eksploderede det 😂 Jeg spiste absurd mange træstammer i de måneder 😍🫶 Og selvom jeg er stor fan af @lagkagehuset_official udgave, så er hjemmelavede træstammer altså også 👌 Herunder får du hele opskriften 📋 Og du kan selvfølgelig også finde den på Cakewoman.dk ❤️

🤎 OPSKRIFT - CA. 12 STYK 🤎

Ingredienser:

Trøffelmasse:
400 gram kagerester - jeg bruger chokoladekage-rester. En købe-chokoladekage kan sagtens bruges.
100 gram revet marcipan
100 gram smeltet chokolade eller Nutella
1 spsk kakaopulver
1 stor spsk hindbærmarmelade
2 tsk romessens

Overtræk og chokolade:
200 gram marcipan
100 gram flormelis
30 gram glukosesirup
100 gram chokolade

Sådan gør du:

Først skal selve trøffelmassen laves. Smuldr kageresterne sammen med den revet marcipan og smeltet chokolade/Nutella. Hold lidt igen med chokoladen/Nutellaen, hvis du bruger kagerester, der er meget svampet. Rør kakaopulver, hindbærmarmelade og romessens i massen.

Del massen i to og rul det til to pølser, cirka 30-35 cm lange. Stil dem i køleskabet mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med. Når massen er rullet til to pølser, skal de i køleskabet.

Så skal marcipanovertrækket laves. Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i to kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.

Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud til to stykker flade overtræk på ca. 35×7 cm. Rul det ud i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.

Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 6-7 træstammer ud af en trøffelpølse.

Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad eller i mikroovn. Når chokoladen er størknet, kan træstammerne serveres ❤️

#træstammer #nobake #cakewomandk #kageinspiration #stopmadspild #chokoladekage #aarhus

OPSKRIFT: TRÆSTAMMER 🤎😍😱 Min besættelse af træstammer har stået på i mange år, men tilbage i 2022, hvor jeg var på barsel eksploderede det 😂 Jeg spiste absurd mange træstammer i de måneder 😍🫶 Og selvom jeg er stor fan af @lagkagehuset_official udgave, så er hjemmelavede træstammer altså også 👌 Herunder får du hele opskriften 📋 Og du kan selvfølgelig også finde den på Cakewoman.dk ❤️

🤎 OPSKRIFT – CA. 12 STYK 🤎

Ingredienser:

Trøffelmasse:
400 gram kagerester – jeg bruger chokoladekage-rester. En købe-chokoladekage kan sagtens bruges.
100 gram revet marcipan
100 gram smeltet chokolade eller Nutella
1 spsk kakaopulver
1 stor spsk hindbærmarmelade
2 tsk romessens

Overtræk og chokolade:
200 gram marcipan
100 gram flormelis
30 gram glukosesirup
100 gram chokolade

Sådan gør du:

Først skal selve trøffelmassen laves. Smuldr kageresterne sammen med den revet marcipan og smeltet chokolade/Nutella. Hold lidt igen med chokoladen/Nutellaen, hvis du bruger kagerester, der er meget svampet. Rør kakaopulver, hindbærmarmelade og romessens i massen.

Del massen i to og rul det til to pølser, cirka 30-35 cm lange. Stil dem i køleskabet mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med. Når massen er rullet til to pølser, skal de i køleskabet.

Så skal marcipanovertrækket laves. Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i to kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.

Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud til to stykker flade overtræk på ca. 35×7 cm. Rul det ud i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.

Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 6-7 træstammer ud af en trøffelpølse.

Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad eller i mikroovn. Når chokoladen er størknet, kan træstammerne serveres ❤️

#træstammer #nobake #cakewomandk #kageinspiration #stopmadspild #chokoladekage #aarhus

OPSKRIFT: DAIM IS 😱😍🍨 3 ingredienser, maks 15 minutters arbejdstid og ingen ismaskine - det er så nemt at lave sin egen Daim is 🥰👏 Og så smager det skønt! Opskriften får du her, og du kan også finde den på Cakewoman.dk 🍨🍨

🍦 OPSKRIFT - IS TIL 6-8 PERSONER 🍦

Ingredienser:

3 pk Daim med 2 styk i hver (168 g Daim i alt)
1 ds kondenseret mælk
1/2 liter piskefløde

Instruktioner:

Start med at hakke Daim i små stykker. Hak 2 af pakkerne og gem den sidste pakke Daim til pynt ovenpå. Bland kondenseret mælk og hakkede Daim-stykker i en skål.

Pisk fløden til skum i en anden skål. Kom flødeskum i skålen med den kondenserede mælk og hakkede Daim. Rør blandingen sammen. Fordel is-blandingen i en form. Hak de sidste Daim og fordel henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.

Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i 🍦

#cakewomandk #aarhus #hjemmelavetis #isudenismaskine #daimis #sødesager #lækkeri #nobake #dessertinspiration #lækkerier #weekendhygge #ismedkondenseretmælk #efterår #kondenseretmælk #dessert #daimchocolate

OPSKRIFT: DAIM IS 😱😍🍨 3 ingredienser, maks 15 minutters arbejdstid og ingen ismaskine – det er så nemt at lave sin egen Daim is 🥰👏 Og så smager det skønt! Opskriften får du her, og du kan også finde den på Cakewoman.dk 🍨🍨

🍦 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🍦

Ingredienser:

3 pk Daim med 2 styk i hver (168 g Daim i alt)
1 ds kondenseret mælk
1/2 liter piskefløde

Instruktioner:

Start med at hakke Daim i små stykker. Hak 2 af pakkerne og gem den sidste pakke Daim til pynt ovenpå. Bland kondenseret mælk og hakkede Daim-stykker i en skål.

Pisk fløden til skum i en anden skål. Kom flødeskum i skålen med den kondenserede mælk og hakkede Daim. Rør blandingen sammen. Fordel is-blandingen i en form. Hak de sidste Daim og fordel henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.

Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i 🍦

#cakewomandk #aarhus #hjemmelavetis #isudenismaskine #daimis #sødesager #lækkeri #nobake #dessertinspiration #lækkerier #weekendhygge #ismedkondenseretmælk #efterår #kondenseretmælk #dessert #daimchocolate

KÆMPE COOKIEKAGE MED OREO & SMARTIES 🎨🍪 En supernem og lækker cookiekage fyldt med Oreo og toppet med Smarties. Blød indeni og sprød udenpå 🤤 Og med sit farverige look er den perfekt til en børnefødselsdag eller en anden festlig begivenhed 🥳

🎉 OPSKRIFT - KAGE TIL 8-10 PERSONER 🎉

INGREDIENSER:
 
110 g sukker
130 g brun farin
140 g blødt smør
1 tsk vaniljesukker
1 æg
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 rulle Oreo (ca. 80 gram)
1/2 pk Smarties (ca. 65 gram)

SÅDAN GØR DU:
 
Kom sukker, brun farin, smør og vaniljesukker i en skål og pisk godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen. Kom hvedemel og bagepulver i og rør/ælt dejen godt sammen. Hak Oreos i mindre stykker, og tilsæt i dejen. Rør rundt. Sæt dejen på køl i 30 minutter. 

Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft. Put bagepapir i en form – cirka 23-24 cm i diameter. Fordel dejen i et jævnt lag i formen. Bag kagen i 18-20 minutter. Den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Når kagen har fået lov til at stå og køle af, vil cookiedejen blive sprød og lækker.

Når kagen er kommet ud af ovnen og stadig er varm, fordeles Smarties udover. Lad kagen køle af, inden den serveres. Kagen kan godt bages i forvejen. I så fald anbefaler jeg at dække kagen rigtig godt til, og lade den stå tildækket på køkkenbordet til serveringstidspunktet 😍

#kæmpekage #Oreo #Smarties #børnefødselsdag #festligbegivenhed #cakewomandk #cookie #cookiekage #aarhus #fødselsdag #fødselsdagskage #sødesager #børnekage #kollegakage

KÆMPE COOKIEKAGE MED OREO & SMARTIES 🎨🍪 En supernem og lækker cookiekage fyldt med Oreo og toppet med Smarties. Blød indeni og sprød udenpå 🤤 Og med sit farverige look er den perfekt til en børnefødselsdag eller en anden festlig begivenhed 🥳

🎉 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🎉

INGREDIENSER:

110 g sukker
130 g brun farin
140 g blødt smør
1 tsk vaniljesukker
1 æg
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 rulle Oreo (ca. 80 gram)
1/2 pk Smarties (ca. 65 gram)

SÅDAN GØR DU:

Kom sukker, brun farin, smør og vaniljesukker i en skål og pisk godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen. Kom hvedemel og bagepulver i og rør/ælt dejen godt sammen. Hak Oreos i mindre stykker, og tilsæt i dejen. Rør rundt. Sæt dejen på køl i 30 minutter.

Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft. Put bagepapir i en form – cirka 23-24 cm i diameter. Fordel dejen i et jævnt lag i formen. Bag kagen i 18-20 minutter. Den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Når kagen har fået lov til at stå og køle af, vil cookiedejen blive sprød og lækker.

Når kagen er kommet ud af ovnen og stadig er varm, fordeles Smarties udover. Lad kagen køle af, inden den serveres. Kagen kan godt bages i forvejen. I så fald anbefaler jeg at dække kagen rigtig godt til, og lade den stå tildækket på køkkenbordet til serveringstidspunktet 😍

#kæmpekage #Oreo #Smarties #børnefødselsdag #festligbegivenhed #cakewomandk #cookie #cookiekage #aarhus #fødselsdag #fødselsdagskage #sødesager #børnekage #kollegakage

🔥 CHOKOLADEBOMBEN! 💣😱😍 Fyldig chokoladekage med Nutella Fudge ovenpå og toppe med det bedste Kinder. Det er mer’ med mer’ på, når det er allerbedst 🤤 Opskriften får du lige her! 🍫😍

🤎 OPSKRIFT - KAGE TIL CA. 10 PERSONER 🤎

INGREDIENSER:
 
Chokoladekage:

200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
3 æg
150 g hvedemel

Nutella-Fudge:

200 g mælkechokolade
50 g Nutella
200 g kondenseret mælk fra dåse (ca. 1/2 dåse)

Pynt:

200 g Blandet Kinder-chokolade eksempelvis Kinder Bueno, Kinder Schokobons og Kinder Maxi

SÅDAN GØR DU:
 
Start med at tænde ovnen på 180 varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen.

Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen.

Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt og rør til sidst melet i.
Hæld dejen i en springform (ca. 23 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Husk – den må godt føles lidt til den bløde side. Lad den efterfølgende køle af, mens Nutella-fudgen laves.

Nutella-fudge: Kom mælkechokoladen i en skål og smelt til en ensartet masse over vandbad. Tag af varmen, tilsæt Nutella og rør rundt. Tilsæt kondenseret mælk og rør blandingen sammen. Fordel Nutella-Fudgen over kagen, og lad fudgen køle af i et par minutter, før den pyntes med Kinder-chokolade. Sæt herefter kagen på køl i en times tid, til fudgen har sat sig. Herefter er kagen klar til servering.

🤎 Kagen kan sagtens bages dagen før servering. Jeg lader kagen stå tildækket på køkkenbordet, hvis jeg bager den i god tid 🤎

#brownie #chokoladekage #cakewomandk #aarhus #kageinspiration #kage #dessertinspiration #kollegakage #chokoladebombe #nutella #kinderschokolade #sødesager #lækkerier #fudge

🔥 CHOKOLADEBOMBEN! 💣😱😍 Fyldig chokoladekage med Nutella Fudge ovenpå og toppe med det bedste Kinder. Det er mer’ med mer’ på, når det er allerbedst 🤤 Opskriften får du lige her! 🍫😍

🤎 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 10 PERSONER 🤎

INGREDIENSER:

Chokoladekage:

200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
3 æg
150 g hvedemel

Nutella-Fudge:

200 g mælkechokolade
50 g Nutella
200 g kondenseret mælk fra dåse (ca. 1/2 dåse)

Pynt:

200 g Blandet Kinder-chokolade eksempelvis Kinder Bueno, Kinder Schokobons og Kinder Maxi

SÅDAN GØR DU:

Start med at tænde ovnen på 180 varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen.

Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen.

Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt og rør til sidst melet i.
Hæld dejen i en springform (ca. 23 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Husk – den må godt føles lidt til den bløde side. Lad den efterfølgende køle af, mens Nutella-fudgen laves.

Nutella-fudge: Kom mælkechokoladen i en skål og smelt til en ensartet masse over vandbad. Tag af varmen, tilsæt Nutella og rør rundt. Tilsæt kondenseret mælk og rør blandingen sammen. Fordel Nutella-Fudgen over kagen, og lad fudgen køle af i et par minutter, før den pyntes med Kinder-chokolade. Sæt herefter kagen på køl i en times tid, til fudgen har sat sig. Herefter er kagen klar til servering.

🤎 Kagen kan sagtens bages dagen før servering. Jeg lader kagen stå tildækket på køkkenbordet, hvis jeg bager den i god tid 🤎

#brownie #chokoladekage #cakewomandk #aarhus #kageinspiration #kage #dessertinspiration #kollegakage #chokoladebombe #nutella #kinderschokolade #sødesager #lækkerier #fudge

🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍

🍫 OPSKRIFT - 12 STYKKER 🍫

Ingredienser:
200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao 
3 æg
150 g hvedemel
1 rulle Oreo
50 g mælkechokolade-knapper

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.

Kom dejen i en bradepande (ca. 20x25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk - den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌

Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋 

#chokoladekage #brownie #browniemedoreo #kollegakage #aarhus #lækkerier #kageinspiration #kage #dessertinspiration #kage

🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍

🍫 OPSKRIFT – 12 STYKKER 🍫

Ingredienser:
200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
3 æg
150 g hvedemel
1 rulle Oreo
50 g mælkechokolade-knapper

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.

Kom dejen i en bradepande (ca. 20×25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk – den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌

Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋

#chokoladekage #brownie #browniemedoreo #kollegakage #aarhus #lækkerier #kageinspiration #kage #dessertinspiration #kage

🍎 ÆBLEKAGE MED FÅ INGREDIENSER 🥧 En supernem æblekage, der kræver få ingredienser og smager fantastisk 👏 Opskriften får du herunder, så husk at gemme reelen ☺️

🍎 OPSKRIFT - ÆBLEKAGE 6-8 PERSONER 🍎

INGREDIENSER:

2 store æbler 
200 g revet marcipan
100 g sukker
50 g hakkede mandler
2 tsk kanel 

1 rulle butterdej
1 spsk flormelis

SÅDAN GØR DU:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Riv æblerne og kom i en skål med revet marcipan, sukker, hakkede mandler og kanel. Rør/pres fyldet godt sammen. 

Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i et jævnt lag i en cirkel på midten af dejen. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ca. 1/3 ind over fyldet. Se reelen - så giver det mening 😊

Bag herefter i ovnen i ca. 20 minutter, til kagen er gylden, og butterdejen er sprød 😍 Lad kagen køle af, drys med flormelis - så er kagen klar til servering 🥧 Server gerne med cremefraiche til - det synes jeg fungerer 👌

#æblekage #cakewomandk #butterdej #aarhus #nemkage #nemopskrift #efterårsdesert #efterårskage #lækkerier #sødesager #kageinspiration #dessertinspiration

🍎 ÆBLEKAGE MED FÅ INGREDIENSER 🥧 En supernem æblekage, der kræver få ingredienser og smager fantastisk 👏 Opskriften får du herunder, så husk at gemme reelen ☺️

🍎 OPSKRIFT – ÆBLEKAGE 6-8 PERSONER 🍎

INGREDIENSER:

2 store æbler
200 g revet marcipan
100 g sukker
50 g hakkede mandler
2 tsk kanel

1 rulle butterdej
1 spsk flormelis

SÅDAN GØR DU:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Riv æblerne og kom i en skål med revet marcipan, sukker, hakkede mandler og kanel. Rør/pres fyldet godt sammen.

Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i et jævnt lag i en cirkel på midten af dejen. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ca. 1/3 ind over fyldet. Se reelen – så giver det mening 😊

Bag herefter i ovnen i ca. 20 minutter, til kagen er gylden, og butterdejen er sprød 😍 Lad kagen køle af, drys med flormelis – så er kagen klar til servering 🥧 Server gerne med cremefraiche til – det synes jeg fungerer 👌

#æblekage #cakewomandk #butterdej #aarhus #nemkage #nemopskrift #efterårsdesert #efterårskage #lækkerier #sødesager #kageinspiration #dessertinspiration

DEN PERFEKTE EFTERÅRSKAGE 😍🍎 Skøn æbletærte med lækker, lækker marcipanfyld 🤤 En dejlig efterårsdessert, som passer perfekt til årstiden, der kalder på hyggelige stunder indendørs med varme drikke og hjemmebag 🤎 Denne æbletærte er gluten- og laktosefri, så alle kan nyde den ☺️ Opskriften får du lige herunder, og den er også at finde på Cakewoman.dk 🍎

🍎 OPSKRIFT - TIL CA. 6 PERSONER 🍎

Ingredienser:
 
Bund:
100 g koldt laktosefri smør
80 g flormelis
1/4 tsk salt
Ca. 180 g glutenfri havremel
2 æggeblommer
Fyld:
100 g blødt laktosefri smør
100 g marcipan
100 g rørsukker
1 æggehvide
3 æbler
50 gram mandler
Til servering:
Ca. 1 spsk flormelis til drys
Laktosefri cremefraiche

Sådan gør du:
 
Bund: Skær det kolde smør i tern. Smuldr det sammen med flormelis, salt og havremel i en skål. Hæld den smuldrede masse ud på et bord. Kom de to æggeblommer oveni og saml dejen. Evt. tilsæt mere mel, hvis dejen klistrer.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dejen på køl i 30 min.

Imens dejen er på køl, forberedes fyldet. Skær det bløde smør og marcipan i tern og kom det i en skål. Tilsæt rørsukker. Pisk de tre ingredienser godt sammen. Tilsæt æggehviden og pisk sammen. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Skær æblerne i tern og kom i skålen. Rør fyldet sammen. Hak mandlerne i små stykker og tilsæt i skålen. Rør fyldet sammen. Så er fyldet klar, men først skal bunden forbages.

Når dejen har været på køl i 30 minutter, skal den forbages i ovnen. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Pres dejen ud i en tærteform (ca. 20 cm i diameter), så dejen dækker hele bunden og op ad kanterne. Prik dejen med en gaffel.
Forbag bunden i 10 minutter. Du kan evt. placere et stykker bagepapir ovenpå bunden og fylde bønner el. lign. ovenpå. Så undgår du, at kanterne glider ned under bagning. Når tærten har forbagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen. Har du brugt bagepapir, så fjern det nu.

Fordel fyldet ovenpå den forbagte bund. Kom tærten tilbage i ovnen og bag i ca. 30 minutter, til tærten er gylden og færdigbagt.Lad kagen køle af, før den drysses med flormelis og serveres - gerne med cremefraiche 😍

#cakewomandk #æblekage #æbletærte #aarhus #glutenfrikage #glutenfri

DEN PERFEKTE EFTERÅRSKAGE 😍🍎 Skøn æbletærte med lækker, lækker marcipanfyld 🤤 En dejlig efterårsdessert, som passer perfekt til årstiden, der kalder på hyggelige stunder indendørs med varme drikke og hjemmebag 🤎 Denne æbletærte er gluten- og laktosefri, så alle kan nyde den ☺️ Opskriften får du lige herunder, og den er også at finde på Cakewoman.dk 🍎

🍎 OPSKRIFT – TIL CA. 6 PERSONER 🍎

Ingredienser:

Bund:
100 g koldt laktosefri smør
80 g flormelis
1/4 tsk salt
Ca. 180 g glutenfri havremel
2 æggeblommer
Fyld:
100 g blødt laktosefri smør
100 g marcipan
100 g rørsukker
1 æggehvide
3 æbler
50 gram mandler
Til servering:
Ca. 1 spsk flormelis til drys
Laktosefri cremefraiche

Sådan gør du:

Bund: Skær det kolde smør i tern. Smuldr det sammen med flormelis, salt og havremel i en skål. Hæld den smuldrede masse ud på et bord. Kom de to æggeblommer oveni og saml dejen. Evt. tilsæt mere mel, hvis dejen klistrer.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dejen på køl i 30 min.

Imens dejen er på køl, forberedes fyldet. Skær det bløde smør og marcipan i tern og kom det i en skål. Tilsæt rørsukker. Pisk de tre ingredienser godt sammen. Tilsæt æggehviden og pisk sammen. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Skær æblerne i tern og kom i skålen. Rør fyldet sammen. Hak mandlerne i små stykker og tilsæt i skålen. Rør fyldet sammen. Så er fyldet klar, men først skal bunden forbages.

Når dejen har været på køl i 30 minutter, skal den forbages i ovnen. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Pres dejen ud i en tærteform (ca. 20 cm i diameter), så dejen dækker hele bunden og op ad kanterne. Prik dejen med en gaffel.
Forbag bunden i 10 minutter. Du kan evt. placere et stykker bagepapir ovenpå bunden og fylde bønner el. lign. ovenpå. Så undgår du, at kanterne glider ned under bagning. Når tærten har forbagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen. Har du brugt bagepapir, så fjern det nu.

Fordel fyldet ovenpå den forbagte bund. Kom tærten tilbage i ovnen og bag i ca. 30 minutter, til tærten er gylden og færdigbagt.Lad kagen køle af, før den drysses med flormelis og serveres – gerne med cremefraiche 😍

#cakewomandk #æblekage #æbletærte #aarhus #glutenfrikage #glutenfri

SVAMPET CHOKOLADEKAGE I BRADEPANDE 😍😱 En af de slags kager, det bare hitter! 👏 Supernem at bage 🤝 Holder sig svampet i flere dage, så den kan bages dagen i forvejen #kollegakage 🤩 Og så smager den også skønt 😍 Opskriften er liger herunder, så husk at gemme opslaget 📋 Den kan også findes på min side Cakewoman.dk 💛

🤎 OPSKRIFT - KAGE TIL CA. 15 STYKKER 🤎

Ingredienser:
 
Kage:
3 dl kærnemælk
1 dl smagsneutral olie
2 æg
250 g hvedemel
300 g sukker
80 g kakao
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
0,5 dl friskbrygget kaffe – evt. 0 5 dl kogende vand

Glasur:
200 g mælkechokolade
1 dl piskefløde

Sådan gør du:
 
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen.
Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den pyntes med glasur.

Glasur: Hak chokoladen meget fint og kom i en skål.
Kom fløde i en gryde og kog op. Når fløden rammer kogepunktet, tages gryden af varmen, og fløden hældes over den hakkede chokolade. Lad det stå i et minut. Herefter røres glasuren sammen, til en glat og ensartet glasur. Brug en dejskraber, så er det nemmere at få rørt glasuren sammen. Fordel glasuren over den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig. Evt. kan kagen sættes på køl, så sætter glasuren sig hurtigere. Efter en times tid kan kagen serveres. Skal kagen først serveres senere eller dagen efter, anbefaler jeg at lade den stå tildækket på køkkenbordet ❤️

#chokoladekage #bradepandekage #bagning #svampet #mælkechokolade #svampetchokoladekage #svampetchokoladekageibradepande #cakewomandk #aarhus #sødesager #kollegakage #lækkerier #fødselsdagskage #chokoladekage #nemkage #kageinspiration #kage

SVAMPET CHOKOLADEKAGE I BRADEPANDE 😍😱 En af de slags kager, det bare hitter! 👏 Supernem at bage 🤝 Holder sig svampet i flere dage, så den kan bages dagen i forvejen #kollegakage 🤩 Og så smager den også skønt 😍 Opskriften er liger herunder, så husk at gemme opslaget 📋 Den kan også findes på min side Cakewoman.dk 💛

🤎 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 15 STYKKER 🤎

Ingredienser:

Kage:
3 dl kærnemælk
1 dl smagsneutral olie
2 æg
250 g hvedemel
300 g sukker
80 g kakao
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
0,5 dl friskbrygget kaffe – evt. 0 5 dl kogende vand

Glasur:
200 g mælkechokolade
1 dl piskefløde

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen.
Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den pyntes med glasur.

Glasur: Hak chokoladen meget fint og kom i en skål.
Kom fløde i en gryde og kog op. Når fløden rammer kogepunktet, tages gryden af varmen, og fløden hældes over den hakkede chokolade. Lad det stå i et minut. Herefter røres glasuren sammen, til en glat og ensartet glasur. Brug en dejskraber, så er det nemmere at få rørt glasuren sammen. Fordel glasuren over den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig. Evt. kan kagen sættes på køl, så sætter glasuren sig hurtigere. Efter en times tid kan kagen serveres. Skal kagen først serveres senere eller dagen efter, anbefaler jeg at lade den stå tildækket på køkkenbordet ❤️

#chokoladekage #bradepandekage #bagning #svampet #mælkechokolade #svampetchokoladekage #svampetchokoladekageibradepande #cakewomandk #aarhus #sødesager #kollegakage #lækkerier #fødselsdagskage #chokoladekage #nemkage #kageinspiration #kage

Lyst til at bage en lækker kage uden gluten og laktose? Så skal du prøve denne svampede gulerodskage med frosting!

6 kommentarer

  1. Avatar af Amalie Svejstrup Hold
    Amalie Svejstrup Hold

    Opskriften virker slet ikke, da jeg tog Boghvedemel i samt med huskfiber blev dejen helt hår og der kunne ikke tilføjes mere mel så forstår ikke hvor de 200-300 gram havremel skal i?

    • Avatar af Julie

      Hej Amalie

      Det er jeg ked af at høre.

      Det er ikke min oplevelse. Bollerne på billederne af resultatet af opskriften. Når Fiberhusk (den gule til bagning, som jeg også skriver i indlægget) bliver blandet sammen med boghvedemel, vil det trække sig sammen og blive mere fast. Men jeg oplever slet ikke, at konsistensen bliver helt hård.

      Jeg beklager, at opskriften ikke virkede for dig.

      Mvh

  2. Avatar af John Preus
    John Preus

    Fin opskrift, alt virkede efter hensigten, jeg rørte dejen med røremaskine og penslede halvdelen med æggeblomme. Det pyntede både på smagen og på udseendet. Tænker at jeg vil prøve at tilsætte 1/2 dl olie næste gang.

  3. Avatar af Hanne kjær
    Hanne kjær

    Bedste og nemmeste opskrift på gluten og laktosefri boller jeg har prøvet
    tak for det

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*