islagkage med oreos

Islagkage med Oreos og karamel

Her får du opskriften på en lækker islagkage med Oreos og karamel. Du behøver ingen ismaskine for at lave denne skønne kage, og opskriften kræver kun fire ingredienser.

Du skal bruge Oreos, piskefløde, kondenseret mælk og karamel. Du skal bruge ca. 200 gram karamel til toppen. Det svarer til 1/2 dåse af denne skønne karamel fra Tørsleffs, som er en af mine personlige favoritter. Det er en lækker karamel, som aldrig slår fejl! 😀

Kagering, plast og karamel

Til at lave denne islagkage med Oreos bruger jeg en kagering som denne, som kan justeres i størrelsen, og derudover forer jeg kanten med kageplast. Her kan jeg på det varmeste anbefale kageplast i en tyk kvalitet som eksempelvis denne her. Jeg synes, det er langt nemmere at arbejde med end blød kageplast, da det ikke ruller sammen, som den blødere version gør. Kageringen placerer jeg på det fad, som jeg vil servere kagen på.

Hvis du ikke har nogen kagering, så kan isen også kommes i en beholder, inden den sættes på frys. Så bliver det selvfølgelig ikke en rund islagkage, men den smager ligeså godt 🙂

Når kagen skal serveres, pyntes den med karamel og lidt hakkede, Oreos på toppen. Hvis ikke hele kagen bliver spist på én gang, så kan den godt fryses igen med karamellen og de knuste Oreos ovenpå.

Islagkage med Oreos og karamel | Cakewoman.dk

Oreo islagkage

Antal 8

Ingredienser
  

  • 1 rulle Oreos 154 gram
  • 1 ds kondenseret mælk
  • 1/2 liter piskefløde
  • 1/2 ds Dulce de leche karamel, ca. 200 gram.

Sådan gør du
 

  • Start med at hakke Oreo-kiksene i små stykker – gem 4-5 stykker til pynt.
  • Bland kondenseret mælk og de hakkede Oreo-kiks sammen i en skål.
  • I en anden skål kommer du fløden i og pisker til skum.
  • Rør flødenskummet sammen med den kondenserede mælk og knuste Oreos.
  • Placer en kagering (ca. 22 cm) på det fad, som du vil servere islagkagen på.
  • Beklæd med kageplast langs kanten og kom isen i.
  • Kom islagkagen i fryseren med det samme. Den skal stå på frys i minimum 4-5 timer, til isen er klar.
  • Inden servering: Fjern kagering + plast. Fordel dulce de leche (karamel) i et jævnt lag på toppen af islagkagen. Bræk de sidste Oreos i mindre stykker og kom dem på islagkagen.
  • Tip: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i.
Islagkage med Oreos og karamel | Cakewoman.dk

Har du lyst til at prøve andre lækre is-opskrifter ud, så kan du finde flere lige her!

2 kommentarer

  1. Avatar af Hanne

    Hej
    Jeg vil gerne lave denne islagkage og ville se dem du har lagt link ind her på siden, men de links til kagering og kageplast er der ikke noget på siden. Så vil høre, hvor høj kageringen og kageplasten skal være? På forhånd tak for hjælpen 🙂

    Mvh. Hanne

    • Avatar af Julie

      Hej Hanne 🙂

      Det kan jeg godt se – de links fungerer da ikke. Jeg får dem lige opdateret. Tak for at tippe om det.

      Min kagering er 6 cm høj, og det kageplast, jeg bruger, er 8 cm høj. Jeg kan virkelig anbefale kageplast i en hård udgave. I stedet for blødt plast. Der er bl.a. en fra mærket by Ditte Julie, som jeg synes fungerer super godt.

      Jeg håber, du synes om kagen 🙂

      De bedste hilsner
      Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*