Småkager med chokolade

Hjerteformede småkager med chokolade

De her hjerteformede småkager med chokolade er sprøde og lækre. De tager ingen tid at lave, og hvis du ikke har hjerteudstikkere til rådighed, så gør det ikke noget. Kagerne kan blot stikkes ud med en anden form eller skæres i passende størrelser med en kniv. Det vigtigste er smagen! 🙂

Småkager med chokolade

Jeg har i gave fået dette udstikker-sæt fra Mette Blomsterberg. Altså jeg har ikke fået sættet af Mette Blomsterberg, men I forstår 🙂 De hjerteformede udstikkere er perfekte til at udstikke småkager, og eftersom de jo er hjerteformet, så synes jeg, at småkager med chokoladesmag passer godt dertil.

Hjerteformede småkager med chokolade opskrift

Hjerteformede småkager med chokolade, 10-12 stk

Ret Chokoladekager

Ingredienser
  

  • 100 gram blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl lys sirup
  • 2 dl hvedemel
  • 2 1/2 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • Pynt:
  • Glasur og frysetørret hindbær

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader alm. ovn.
  • Pisk smør, sukker og sirup godt sammen.
  • Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver og si det i blandingen.
  • Pisk godt sammen til det smuldr. Tryk herefter dejen sammen med hænderne.
  • Rul dejen tynde ud, cirka 0,5-1 cm i højden, og placer på en bageplade med bagepapir. Jeg ruller dejen ud mellem to stykker bagepapir, det er meget lettere og dejen hænger ikke fast i bordpladen.
  • Bag i ovnen i 12-15 minutter.
  • Lad kagerne køle lidt af, før de stikkes ud/skæres ud. Placer dem herefter på en rist, hvor de skal køle helt af.
  • Pynt med glasur (jeg laver en glasur af cirka 200 gram flormelis og lidt vand) og frysetørret hindbær.
Småkager med chokolade

Hvis du er vild med chokolade, så skal du smutte forbi mine chokoladekage-kategori, der gemmer på lækre og skønne kage fyldt med chokolade.

5 Comments

  1. Avatar af Ella

    Hej Julie.
    Tak for opskriften, de er nemme at gå til med børn og smager dejligt.
    Vil man kunne udstikke dem inden de bliver bagt eller er der en grund til det skal være efter? 😊

    • Avatar af Julie

      Hej Ella 🙂

      Jeg synes, de holder formen godt, når man først stikker ud efter bagning.

      Derfor jeg har valgt at gøre det sådan i opskriften. Jeg vil mene, at de risikerer at flyde lidt mere ud, hvis man stikker dem ud inden bagning. Men smagen er selvfølgelig den samme 🙂

      Mvh Julie

  2. Avatar af Sara Emilie Nielsen
    Sara Emilie Nielsen

    Kære Julie.

    Tusind tak for den lækre opskrift, er nogle af de lækreste småkager, jeg har smagt!
    Jeg overvejer at lave dem til vores bryllup til kaffen om aftenen. Ved du, hvor længe de kan holde sig, så jeg måske kan lave dem nogle dage før?
    Vh Sara

    • Avatar af Julie

      Hej Sara

      Det er da virkelig sødt af dig at skrive, mange tak 🙂

      Jeg vil sige, at hvis du lader dem køle helt af efter bagning, og derefter kommer dem i en luftæt beholder, så kan de godt holde sig 3-4 dage.

      Og rigtig godt bryllup! 🙂

      Mvh Julie

  3. Avatar af Sara Emilie Nielsen
    Sara Emilie Nielsen

    Hej Julie.

    Tusind tak for dit svar! Det vil jeg gøre😊

    Venlig hilsen Sara

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*