Glutenfri pandekagelagkage

Spring til opskrift

En glutenfri pandekagelagkage! Trods det halvlange navn, så er det faktisk en supernem opskrift. Opskriften, som du finder længere nede, er både uden gluten og laktose. I stedet for almindelig hvedemel er pandekagerne bagt på glutenfri havremel, og blåbærskummet er med laktosefri fløde.

Pandekagelagkage med blåbærskum

Fyldet i denne glutenfri pandekagelagkage er en lækker og nem blåbærskum. Man koger frosne blåbær med sukker, lidt vand og vaniljesukker. Hvis man ønsker en skum uden hele bær, så kan man stavblende lagen. Når lagen er kølet ned, blandes den med fløden, som er pisket til skum.

Hvis du vil være i god tid

Pandekagerne kan godt bages dagen inden servering. Men jeg vil anbefale først at samle kagen med skum lige inden servering. Kagen er pænest, når den lige er samlet. Derudover smager flødeskummet også bedre, når det ikke har stået på køl i mange timer 🙂

Når kagen skal samles, så byg pandekagelagkagen på det fad, du vil servere kagen på. Pandekagelagkagen er ikke så nem at flytte med, når først den er samlet! 😀 Rigtig god bagning og god fornøjelse i køkkenet.

Glutenfri pandekagelagkage
Glutenfri pandekagelagkage

Hvis du har lyst til at kaste dig over en anden gluten- og laktosefri opskrift, så skal du prøve de her bananpandekager! De er supernemme, og med den rette toppings bliver de dessert-lækre.

Følg med på Instagram

2 kommentarer

  1. Hejsa. Den er super lækker ud. Kan jeg lave pandekagerne dagen før?

    • Hej Susanne 🙂

      Ja, det kan du sagtens: Bage pandekagerne dagen før, og så samle kagen med skum på selve dagen, når den skal serveres.

      Mvh Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*