Banankage med chokolade

Banankage med chokolade og karamel

Spring til opskrift

Banankage med chokolade og karamel er faktisk en vinderkage 🙂 Det er nemlig resultatet af en afstemning, jeg lavede på Instagram, hvor jeg stilte fem spørgsmål til dem, der følger med derinde.

  1. Banankage eller drømmekage? 53% stemte banankage.
  2. Mars-bar eller KitKat? Mars vandt med 51%.
  3. Smarties eller Dumle? Dumle fik 66% af stemmerne.
  4. Mælkechokolade eller hvid chokokolade? Mælkechokolade vandt med 66%.
  5. Karamelsovs eller chokoladesovs? 62% stemte karamelsovs.

Så resultatet er blevet til: En 2-lags banankage med nougatstykker i (en Mars-bar er bl.a. lavet af nougat fandt jeg ud ved hjælp af min ven Google, så det valgte jeg at komme i selve banankagen), og mellem de to banankagebunde er der et lag karamelsovs. Ovenpå kagen er der et lag smeltet mækechokolade og tilsidst pyntet med Dumle og små stykker Mars-bar. En sand vinder-kage!

Når jeg bager kager med karamelsovs, bruger jeg ofte færdiglavet karamel. Det smager super godt, og der er ingen risiko for at brænde det på 😉 Du kan bl.a. finde karamelsovsen herinde på BilkaToGo. Det var også her, jeg fandt de små Mars Bites, som pynter på kagen.

Jeg bruger en springform (23 cm) til at bage kagen i, og jeg bager banankage-dejen af to omgange, så der er to bunde. Hvis du har to springforme i samme størrelse, så kan du selvfølgelig bage alt dejen på én gang fordelt i de to forme. Hvorfor ikke bare bage alt dejen i én omgang og så halvere bagefter? Det er, fordi jeg kommer nougat-tern i dejen. Og jeg vil ikke risikere at det hele falder til bunden, når den bages. Jeg håber, min forklaring giver mening. Ellers spørg endelig i kommentarfeltet 🙂

Banankage med chokolade

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*