Her får du opskriften på cheesecake med jordbær – serveret i glas. Det er en lækker og nem dessert, og den er tilmed meget hurtig at bikse sammen. Hvis du vil give dig i kast med en dessert, der smager skønt og er let at lave, så er svaret her.
Jeg vil anbefale at lave desserten kort inden serveringen. Hvis du alligevel vil være i god tid, så kan du knuse kiksene, lavet fyldet og skære jordbærrene i tern, så desserten er nem at samle. Hvis desserten bliver samlet og står i længere tid i køleskabet, så bliver kiksene nemlig en anelse bløde, og det er ikke meningen. Så min anbefaling er: Lav desserten kort inden servering 🙂
Cheesecake i glas
Denne cheesecake med jordbær serveres i glas, og det er en fin dessert, som også vil pynte på et kagebord. Alle slags glas kan bruges. Jeg bruger nogle glas, som egentlig er beregnet til whisky a la disse. Men de fungerer også ganske fint til denne dessert med jordbær.
Desserter med jordbær
Når de danske jordbær er modne, er der ingen tvivl: Den smag kan andre jordbær ikke komme i nærheden af. Men skulle du ikke have danske, modne jordbær til rådighed, så kan desserten sagtens laves med andre slags. Den smager stadig skønt.
Cheesecake med jordbær i glas
Ingredienser
- 200 gram flødeost naturel
- 2,5 dl piskefløde
- 1/2 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 175 gram Digestivekiks
- 250 gram friske jordbær
Sådan gør du
- Kom flødeost, piskefløde, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk sammen, til det er cremet og har flødeskumskonsistens.
- Knus Digestivekiks og fordel i bunden af fem glas.
- Fordel flødeostcremen ovenpå kiksebundene.
- Rengør jordbær og skær i mindre stykker. Top de fem cheesecake-glas med jordbær. Så er der dessert.