Cheesecake med daim

Cheesecake med Daim, Maltesers og Twix

Her får du opskriften på en lækker cheesecake med Daim, Maltesers og Twix. Den smager skønt og er meget nem at lave.

Når kagen er samlet, skal den stå på køl i 3-4 timer inden servering. Kagen må også meget gerne stå på køl natten over. Så vil du være i god tid med en dessert, så er denne cheesecake med Daim, Maltesers og Twix perfekt.

Justerbar kagering til cheesecake

En justerbar kagering er genial, når der skal samles en kage, hvor kanterne godt må se ekstra pæne og skarpe ud. Fordi den er justerbar, kan kageringen bruges til at bage kager i forskellige størrelser.

Når jeg bager en cheesecake, bruger jeg altid en justerbar kagering. Jeg kan ikke huske, hvor jeg har købt min justerbar kagering, men hvis du googler ‘justerbar kagering’, så kommer der masser af fine webshops frem, der sælger dem.

Hvis Ikke du har en kagering, så kan en rund form fra en springform (ikke selve bunden, men kanten) bruges i stedet for en kagering. Men jeg vil anbefale at anvende en kagering, der kan justeres – den kan nemlig slutte helt tæt om bunden. Dermed risikerer du ikke, at fyldet siver ud langs den nederste kant.

Hård kageplast til cheesecake

Jeg placerer kageringen på kagefadet, og derefter laver jeg cheesecakebunden i ringen. Efterfølgende kommer jeg kageplast rundt langs kanten, og så kommer jeg fyldet ovenpå bunden. Når det kommer til kageplast, så vil jeg anbefale at købe hård kageplast. Det er langt nemmere at arbejde med end blød kageplast, da det ikke ruller sammen, som den blødere version gør. Her kan kageplasten fra Ditte Julie varmt anbefales.

Cheesecake med Daim, Maltesers og Twix | Cakewoman.dk

Cheesecake med Daim, Maltesers og Twix

Antal 8

Ingredienser
  

  • Bund:
  • 250 gram DIgestive-kiks
  • 90 gram smør
  • Fyld:
  • 2 pakker Daim 128 gram Daim
  • 200 gram flormelis
  • 400 gram flødeost naturel
  • 2,5 dl fløde
  • Pynt:
  • 100 gram Maltesers
  • 1 Twix-bar 50 gram

Sådan gør du
 

  • Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle.
  • Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks.
  • Placer en justerbar kagering (ca. 20 cm) eller ringen fra en springform på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd indersiden med kageplast eller husholdningsfilm.
  • Hæld den knuste kiksemasse op i formen og pres massen ud til en bund. Stil efterfølgende bunden på køl, mens fyldet forberedes.
  • Fyld: Hak Daim-chokoladen i mindre stykker og kom stykkerne i en skål med flormelis, flødeost naturel og fløde. Pisk sammen til en ensartet og fast masse.
  • Tag bunden ud fra køl og og hæld fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud.
  • Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig – minimum 3-4 timer, men meget gerne til dagen efter.
  • Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med Maltesers og Twix.
Cheesecake med Daim, Maltesers og Twix | Cakewoman.dk

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*