Her får du opskriften på bananasplit islagkage. En lækker dessert, som jeg har haft succes med at servere for både børn og vokse. Så den rammer bredt 🙂
Islagkagen er inspireret af den populære bananasplit-dessert, som der findes mange forskellige udgaver af. Nogle foretrækker hakket chokolade frem for chokoladesauce, mens andre serverer jordbær-is i stedet for chokolade-is. Fælles for alle er selvfølgelig bananen og flødeskummet, og det er der også i den her bananasplit islagkage.
Islagkage med banan
Islagkagen består af en banankage-bund med et lag vanilje-is og et lag chokolade-is ovenpå. Øverst er islagkagen pyntet med flødeskum og chokolade. Selvom kagen kan lyde lidt omstændig, så er den faktisk en nem kage. Den tager blot lidt tid, fordi isen skal have lov at sætte sig.
Is uden is-maskine
Både vanilje-isen og chokolade-isen består af kondenseret mælk og fløde. Det er en meget nem måde at lave is på: du behøver ingen is-maskine, og jeg har endnu ikke oplevet, at isen krystalliserer, selvom den ikke bliver rørt på en is-maskine.
Rigtig god fornøjelse med islagkagen! Hvis du laver nogle af mine opskrifter, så meld endelig tilbage i kommentarfeltet under indlæggene, hvad du synes. Eller tag mig på Instagram, så jeg kan se resultaterne 🙂
Ingredienser
- Banankagebund:
- 50 gram smør
- 1 æg
- 75 gram sukker
- 100 gram mel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 stor moden banan, ca. 110 gram
- Vaniljeis:
- En halv dåse kondeseret mælk, ca. 190 gram
- Kornene fra én vaniljestang
- 2,5 dl fløde
- Chokoladeis:
- En halv dåse kondeseret mælk, ca. 190 gram
- 100 gram mørk chokolade
- 2,5 dl fløde
- Pynt:
- Flødeskum (jeg brugte 0,5 liter og piskede 1 tsk flormelis i)
- Chokoladesauce
Instruktioner
- Banankagen: Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.
- Pisk æg og sukker godt sammen i cirka 5 minutter.
- Pisk smør i.
- Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Si det i den våde blanding.
- Mos bananen og rør den i blandingen.
- Hæld dejen i en springform (cirka 23 cm) beklædt med bagepapir og smurt med smør. Det bliver et forholdvis tyndt lag, men den hæver under bagning.
- Bag i cirka 15 minutter og lad den køle af.
- Vanilje-is: Pisk fløden (2,5 dl) til let skum. Skrab vaniljekornene fri og rør dem ud i den kondenserede mælk (ca. 190 gram) og vend det efterfølgende i den bløde flødeskum til en ensartet masse.
- Når banankagebunden er afkølet, tages den ud af springformen (ringen rengøres) og placeres på det fad, du vil servere kagen på.
- Herefter placeres den rengjorte kagering (uden bunden) rundt om kagebunden igen. Kom kageplast langs kanten og hæld vanilje-isen over bunden. Kom kagen i fryseren 3-4 timer. Vanilje-isen skal have sat sig før, chokolade-isen kan laves og kommes ovenpå.
- Efter 3-4 timer laves chokolade-isen: Pisk fløden (2,5 dl) til let skum. Smelt chokoladen over et vandbad og rør det efterfølgende sammen med kondenseret mælk (ca. 190 gram) og vend det efterfølgende til en ensartet masse.
- Tag islagkagen ud af fryseren og fordel chokolade-isen ud over i et jævnt lag.
- Kom kagen i fryseren 7-8 timer, gerne natten over.
- Inden servering skal kagen pyntes med flødeskum og chokoladesauce. Tag gerne kagen ud af fryseren 15-20 minutter inden servering, så er den lettere at skære igennem.
- Pisk fløden til skum, tilsæt en tsk flormelis undervejs. Det gør, at flødeskummet holder formen bedre. Kom flødeskummet i en sprøjtepose og pynt kagen. Hvis du ikke har en sprøjtepose, så kan flødeskummet fordeles ud over toppen af kagen med en ske.
- Pynt med chokoladesauce og server.
Flødeskum der holder formen
Flødeskum kan godt være en drilsk fætter, som nemt bliver overpisket og skiller. Eller hurtigt, men sikkert, glider ned af kagens sider. Det har jeg i hvert fald oplevet et par gange. Men jeg har haft held med at piske skummet med lidt flormelis i. Det gør, at flødeskummet holder formen bedre og er nemmere at pynte med.
Hvis der er flødeskum til overs, når du har pyntet kagen, så kom den i en skål og server til islagkagen. Så er der mulighed for refill, hvis man er rigtig glad for flødeskum 🙂
