Bananasplit islagkage

Bananasplit islagkage

Spring til opskrift

Her får du opskriften på bananasplit islagkage. En lækker dessert, som jeg har haft succes med at servere for både børn og vokse. Så den rammer bredt 🙂

Islagkagen er inspireret af den populære bananasplit-dessert, som der findes mange forskellige udgaver af. Nogle foretrækker hakket chokolade frem for chokoladesauce, mens andre serverer jordbær-is i stedet for chokolade-is. Fælles for alle er selvfølgelig bananen og flødeskummet, og det er der også i den her bananasplit islagkage.

Islagkage med banan

Islagkagen består af en banankage-bund med et lag vanilje-is og et lag chokolade-is ovenpå. Øverst er islagkagen pyntet med flødeskum og chokolade. Selvom kagen kan lyde lidt omstændig, så er den faktisk en nem kage. Den tager blot lidt tid, fordi isen skal have lov at sætte sig.

Is uden is-maskine

Både vanilje-isen og chokolade-isen består af kondenseret mælk og fløde. Det er en meget nem måde at lave is på: du behøver ingen is-maskine, og jeg har endnu ikke oplevet, at isen krystalliserer, selvom den ikke bliver rørt på en is-maskine.

Rigtig god fornøjelse med islagkagen! Hvis du laver nogle af mine opskrifter, så meld endelig tilbage i kommentarfeltet under indlæggene, hvad du synes. Eller tag mig på Instagram, så jeg kan se resultaterne 🙂

Flødeskum der holder formen

Flødeskum kan godt være en drilsk fætter, som nemt bliver overpisket og skiller. Eller hurtigt, men sikkert, glider ned af kagens sider. Det har jeg i hvert fald oplevet et par gange. Men jeg har haft held med at piske skummet med lidt flormelis i. Det gør, at flødeskummet holder formen bedre og er nemmere at pynte med.

Hvis der er flødeskum til overs, når du har pyntet kagen, så kom den i en skål og server til islagkagen. Så er der mulighed for refill, hvis man er rigtig glad for flødeskum 🙂

Bananasplit islagkage

Hvis du har lyst til at prøve at lave flere nemme islagkager, der ikke kræver en ismaskine, så kan du se opskrifter lige her!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*