Banankagebunden: Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Smelt smørret og stil til side.
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål.
Tilsæt smeltet smør og pisk sammen.
Kom hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i og rør rundt.
Mos bananen. Tilsæt den moste banan og mælk i dejen og rør rundt.
Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm) beklædt med bagepapir.
Bag i cirka 15 minutter, til bunden er gennembagt. Mens bunden køler af, laves vaniljeisen.
Vaniljeis: Kom kondenseret mælk og vaniljesukker i en skål og rør sammen.
Kom fløden i en ny skål og pisk til skum.
Vend efterfølgende flødeskummet sammen med kondenseret mælk og vaniljesukker.
Når banankagebunden er afkølet, tages den ud af springformen (ringen rengøres) og placeres på det fad, du vil servere kagen på.
Herefter placeres den rengjorte kagering rundt om kagebunden igen. Hvis du har en justerbar kagering, så kan den også bruges i stedet for ringen fra springformen. Kom kageplast langs kanten og hæld vaniljeisen over bunden. Kom kagen i fryseren 3-4 timer. Vaniljeisen skal have sat sig før, chokoladeisen kommes ovenpå.
Efter 3-4 timer laves chokoladeisen: Pisk fløden til let skum.
Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovn og rør det efterfølgende sammen med kondenseret mælk.
Vend den smeltede chokolade og kondenseret mælk sammen med flødeskummet. Rør til en ensartet masse.
Tag islagkagen ud af fryseren og fordel chokoladeisen ud over bund og vaniljeisen.
Kom kagen tilbage i fryseren i minimum 3-4 timer, til chokoladeisen også har sat sig. Herefter er kagen klar.
Inden servering skal kagen pyntes med flødeskum og chokolade. Tag gerne kagen ud af fryseren et kvarters tid inden servering, så er den lettere at skære igennem.
Pisk fløden til skum og fordel ud over toppen af kagen med en ske.
Hak chokoladen i mindre stykker og kom på kagen. Så er kagen klar til servering.