Her får du opskriften på nemme, tykke bananpandekager. Uanset om det er på brunchbordet eller en dessert, så fungerer disse pandekager rigtig godt. Der er ikke tilsat sukker i opskriften, da bananerne gør pandekagerne tilpas søde.
Derudover er det skønne ved sådan en stak bananpandekager jo også, at man kan gå amok i toppings. Jordbær, blåbær, hindbær, Nutella, flormelis, peanutbutter, sirup, hakkede nødder, chokoladestykker – der er ingen begrænsningerne, og på den måde kan man også skrue op for sødheden 🙂
Tykke bananpandekager der mætter
Jeg har tidligere bagt bananpandekager, hvor melet næsten var undladt. I stedet bestod pandekagerne kun af æg, banan og et par spiseskefulde havregryn. De smager godt og er også gode som snacks. Men jeg synes langt fra, at jeg har oplevet at blive mæt af den slags bananpandekager.
I opskriften, som du finder herunder, er der skruet op for mængden af mel, og der er også tilsat vaniljeskyr. Det gør pandekagerne tykkere, og derudover mætter de også lidt mere.
Tykke bananpandekager
Ingredienser
- 1 dl vaniljeskyr alternativt alm. skyr og 1 tsk. vaniljesukker
- 3 æg
- 1 dl letmælk
- 2 modne bananer
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl hvedemel
- Smør eller olie til stegning
Sådan gør du
- Start med at piske vaniljeskyr, æg og letmælk godt sammen.
- Mos bananerne og pisk i blandingen.
- Kom bagepulver og hvedemel i blandingen og pisk godt sammen.
- Varm smør eller olie op på en pande.
- Kom pandekagedejen på panden, ca. 3/4 dl pr. pandekage.
- Steg på begge sider og server straks med lækker toppings.