Hvis du mangler en lækker dessert, så er en nem Toblerone cheesecake et rigtig godt bud. Den kræver ikke særlig mange ingredienser, og det er en kage, der skal have lov til at stå i et stykke tid inden servering. Derfor er den perfekt, hvis du vil være i god tid med en dessert.
Denne Toblerone cheesecake består af en kiksebund, hvor jeg har brugt nogle kiks, som minder mig meget om min barndom. Nemlig de her Prince-kiks. 🙂
Kiksene knuses og blandes godt sammen med smeltet smør. Det er vigtigt, at massen blandes godt sammen. Så er det lettere at få en cheesecake-bund, der ikke smuldrer.
Ovenpå bunden er der et lækkert og blødt Toblerone-lag, der består af smeltet Toblerone, flødeost og flødeskum – blandet sammen. Til slut pyntes kagen med hakket Toblerone. Nemt og lækkert!
Brug kageplast og kagering
Jeg kan på det varmeste anbefale at købe en justerbar bagering som denne – den er altså god, når der skal bages cheesecakes. Jeg placerer den direkte på det fad, som jeg vil servere kagen på.
Derudover bruger jeg kageplast langs kanten. Man kan også bruge husholdsningsfilm til kanten, men jeg synes, det er langt lettere at bruge kageplast. Her er jeg stor fan af denne kageplast. Kvaliteten er kraftig, hvilket gør det meget lettere at beklæde indersiden af kageringen med.
Toblerone cheesecake
Ingredienser
- Bund:
- 300 gram Prince Chokoladekiks
- 115 gram smør
- Fyld :
- 200 gram Toblerone
- 400 gram flødeost naturel
- 2,5 dl piskefløde
- 200 gram flormelis
- Pynt:
- 150 gram Toblerone
Sådan gør du
- Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle.
- Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks.
- Pres massen ud i en springform eller justerbar kagering (ca. 22 cm) beklædt med kageplast eller husholdningsfilm, der er placeret på det fad, du vil servere kagen på. Stil bunden på køl, mens fyldet forberedes.
- Fyld: Smelt 200 gram Toblerone-chokoladen over et vandbad.
- Kom flødeost, piskefløde og flormelis i en skål. Hæld det flydende Toblerone i. Pisk blandingen sammen til en ensartet og fast konsistens.
- Tag bunden ud fra køl og hæld Toblerone-fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud.
- Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig (minimum 3-4 timer – men meget gerne til næste dag).
- Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med Toblerone.
Hvis du er til nem Toblerone cheesecake, så kan du også se alle de andre forslag til cheesecakes lige her!
Er du på Instagram?
Så er du hjertelig velkommen til at følge med i mit lille univers derinde 🙂 Jeg poster hver gang, der er nyt herinde fra bloggen, så det er en nem måde at holde sig opdateret på. Hvis du skulle få lyst til at bage nogle af mine kager, så tag mig endelig i billeder. Det gør mig så glad, når jeg kan se, at der er andre, der får gavn af opskrifterne herinde fra.