Mums! De her blåbærmuffins med hvid chokolade og citronfrosting er både søde og saftige. Samtidige er de nemme at lave, og den friske citronfrosting passer godt til kagerne.
Hvis du er til muffins og cupcakes, så synes jeg helt sikkert, du skal prøve de her.
Den bedste chokolade
Der er hvid chokolade i de her cupcakes, og jeg har brugt en af mine favoritter. Det er en hvid chokolade med lemon, og den smager bare godt. Det er den her. Jeg fandt den i en DagligBrugsen, men er også ret sikker på, at man i Fakta kan finde en udgave, der ligner.
Hvis ikke du kan finde hvid chokolade med lemon, så fungerer en god, almindelig hvid chokolade også helt perfekt i de her blåbærmuffins med hvid chokolade.
Pynt med citronfrosting
Den lidt syrlige citronfrosting passer rigtig godt til de søde cupcakes, og så ser det også fint og dekorativt ud med frosting på kagerne.
Jeg kommer frostingen i en sprøjtepose og bruger denne tyl fra Wilton. Har du ikke en tyl og sprøjtepose ved hånden, så smager frostingen nøjagtig ligeså godt, hvis du kommer den på kagerne med en ske 🙂
Blåbærmuffins med hvid chokolade og citronfrosting, 12 stk
Ingredienser
- 60 gram smør
- 2 æg
- 100 gram rørsukker
- 250 gram creme fraiche
- 275 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 125 gram friske blåbær
- 100 gram hvid chokolade med citron kan også være alm. hvid chokolade
- Frosting og pynt:
- Saft fra 1 citron
- 220 gram smør
- 350 gram flormelis
- Krymmel kan undlades
Sådan gør du
- Cupcakes: Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smørret og lad det køle af.
- Pisk æg og rørsukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt.
- Pisk creme fraiche i.
- Vend blåbær i en skål med hvedemel og bagepulver.
- Rør det efterfølgende i den våde blanding og rør sammen.
- Rør den smeltede smør i.
- Hak chokoladen og kom i blandingen. Rør rundt.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
- Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, til kagerne er gennemagte. Lad dem køle helt af, før frosting kommes på.
- Frosting: Pisk smør og flormelis godt sammen. Tilsæt flormelis lidt ad gangen. Det vil ligne revet ost på et tidspunkt, men det skal nok samle sig.
- Tilsæt citronsaft og pisk lidt igen, så frostingen hænger godt sammen.
- Smør frosting på de kolde cupcakes. Enten kan det kommes på med en ske, eller du kan komme frostingen i en sprøjtepose med tyl og dekorere kagerne.
Hvor længe holder cupcakesene i køleskab?
Hej Emilie 🙂
Jeg vil sige maks et døgn på køl, ellers vil jeg mene, at de risikerer at blive tørre i det.
Mvh Julie 🙂
Hejsa,
Er disse muffins små eller alm. str?
Hej Camilla 🙂
De er alm i størrelse.
Mvh Julie
Hej.
Hvor mange kalorier er der i disse?
Hej
Det aner jeg ikke! 🙂
Mvh Julie
Hej,
Kan de fryses?
Hej Karina
Det kan de godt – dog uden frostingen. Det synes jeg er bedst, når det er ‘nylavet’ 🙂
Mvh Julie