Blåbærmuffins med hvid chokolade

Blåbærmuffins med hvid chokolade og citronfrosting

Mums! De her blåbærmuffins med hvid chokolade og citronfrosting er både søde og saftige. Samtidige er de nemme at lave, og den friske citronfrosting passer godt til kagerne.

Hvis du er til muffins og cupcakes, så synes jeg helt sikkert, du skal prøve de her.

Den bedste chokolade

Der er hvid chokolade i de her cupcakes, og jeg har brugt en af mine favoritter. Det er en hvid chokolade med lemon, og den smager bare godt. Det er den her. Jeg fandt den i en DagligBrugsen, men er også ret sikker på, at man i Fakta kan finde en udgave, der ligner.

Hvis ikke du kan finde hvid chokolade med lemon, så fungerer en god, almindelig hvid chokolade også helt perfekt i de her blåbærmuffins med hvid chokolade.

Pynt med citronfrosting

Den lidt syrlige citronfrosting passer rigtig godt til de søde cupcakes, og så ser det også fint og dekorativt ud med frosting på kagerne.

Jeg kommer frostingen i en sprøjtepose og bruger denne tyl fra Wilton. Har du ikke en tyl og sprøjtepose ved hånden, så smager frostingen nøjagtig ligeså godt, hvis du kommer den på kagerne med en ske 🙂

Bløde blåbærmuffins med citronfrosting

Blåbærmuffins med hvid chokolade og citronfrosting, 12 stk

Ret Cupcakes, Kager, Opskrifter

Ingredienser
  

  • 60 gram smør
  • 2 æg
  • 100 gram rørsukker
  • 250 gram creme fraiche
  • 275 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 gram friske blåbær
  • 100 gram hvid chokolade med citron kan også være alm. hvid chokolade
  • Frosting og pynt:
  • Saft fra 1 citron
  • 220 gram smør
  • 350 gram flormelis
  • Krymmel kan undlades

Sådan gør du
 

  • Cupcakes: Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Smelt smørret og lad det køle af.
  • Pisk æg og rørsukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt.
  • Pisk creme fraiche i.
  • Vend blåbær i en skål med hvedemel og bagepulver.
  • Rør det efterfølgende i den våde blanding og rør sammen.
  • Rør den smeltede smør i.
  • Hak chokoladen og kom i blandingen. Rør rundt.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
  • Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, til kagerne er gennemagte. Lad dem køle helt af, før frosting kommes på.
  • Frosting: Pisk smør og flormelis godt sammen. Tilsæt flormelis lidt ad gangen. Det vil ligne revet ost på et tidspunkt, men det skal nok samle sig.
  • Tilsæt citronsaft og pisk lidt igen, så frostingen hænger godt sammen.
  • Smør frosting på de kolde cupcakes. Enten kan det kommes på med en ske, eller du kan komme frostingen i en sprøjtepose med tyl og dekorere kagerne.
Blåbærmuffins med hvid chokolade og citronfrosting | Cakewoman.dk

Følg med på Instagram

https://www.instagram.com/p/CBz88Ovl9Nk/

Lyst til at prøve andre cupcakes og muffins? Du kan se alle mine opskrifter på lige præcis den slags kager lige her!

8 kommentarer

  1. Avatar af Emilie

    Hvor længe holder cupcakesene i køleskab?

    • Avatar af Julie

      Hej Emilie 🙂

      Jeg vil sige maks et døgn på køl, ellers vil jeg mene, at de risikerer at blive tørre i det.

      Mvh Julie 🙂

  2. Avatar af Camilla
    Camilla

    Hejsa,
    Er disse muffins små eller alm. str?

  3. Avatar af Olli

    Hej.
    Hvor mange kalorier er der i disse?

  4. Avatar af Karina

    Hej,
    Kan de fryses?

    • Avatar af Julie

      Hej Karina

      Det kan de godt – dog uden frostingen. Det synes jeg er bedst, når det er ‘nylavet’ 🙂

      Mvh Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*