Nem halloween kage

Nem halloween kage i bradepande

Her får du opskriften på en nem halloween kage i bradepande. Halloween er i den grad en tradition, der har vundet udbredelse i Danmark i de seneste år. Den uhyggelige stemning er heldigvis krydret med en masse hygge, og halloween er også en perfekt anledning til at nyde slik og kage.

Denne nemme og lækre halloweenkage består af en svampet chokoladekage, et lag fyldig dulce de leche-karamel og en skøn top af flødebolleskum. Kagen skæres ud som et spøgelse og pyntes med slik, så den både ser festlig ud og smager skønt.

Nem halloweenkage

Bunden er en klassisk, svampet chokoladekage, som bages i en bradepande, der måler 35×25 cm. Ovenpå kagen ligger et lag af dulce de leche, som tilfører en ekstra dimension af sødme og karamel. Dulce de leche er nemt at arbejde med, og hvis du tænker, at karamel på dåse ikke lyder tiltalende, så tager du fejl. Det er en lækker, cremet karamel, der smelter på tungen. Halloween er en tradition, hvor der i forvejen kan være en del på to do-listen, og derfor er det perfekt med dulce de leche, som den nemme løsning.

Den luftige og cremede topping ligger i flødebolleskummet, som giver kagen en let og luftig tekstur. Når skummet er pisket, spreder man det forsigtigt ud over karamellen, så kagen får en flot, hvid overflade. Flødebolleskummet er også nemt at forme, hvilket gør det ideelt til denne Halloween-kage, hvor hele overfladen skal forvandles til et spøgelse. Ved at bruge en spatel eller en ske kan man forme skummet, så kagen får de helt rigtige, runde kurver – lidt som små bølger, der gør, at kagen ligner et klassisk, hvidt spøgelse.

Kan halloweenkagen bages dagen i forvejen?

At bage en kage dagen i forvejen har mange fordele. Først og fremmest giver det kagen tid til at sætte sig, hvilket ofte forbedrer smagen, da ingredienserne får lov til at blande sig og udvikle dybde. Derudover er det tidsbesparende og stressreducerende at bage i god tid. Når kagen er færdig dagen før, har man mindre at tænke på på selve dagen, især hvis der er andre ting at forberede til en fest, fødselsdag eller sammenkomst.

Denne halloweenkage kan sagtens bages dagen i forvejen. Jeg anbefaler at den bagte og afkølede chokoladekage dækkes godt til, og placeres på køkkenbordet til næste dag. Flødebolleskummet kan også forberedes. Når det er pisket, kommes det over i en lufttæt beholder. På selve serveringsdagen kan halloweenkagen samles. I teorien kan karamel og skum godt fordeles på kagen dagen i forvejen, men det kan nemt blive noget gratværk at skulle tildække kagen, når der først er kommet karamel og skum på. Derfor synes jeg, at det fungerer bedst, hvis kagen først samles og pyntes på dagen.

nem halloween kage
Nem halloween kage

Nem halloween kage

Antal 12 stykker

Ingredienser
  

  • Chokoladekage:
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 2 æg
  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 80 g kakao
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 dl friskbrygget kaffe – evt. kogende vand
  • Karamel-lag:
  • 1 ds dulce de leche (karamel)
  • Flødebolleskum:
  • 50 g æggehvider
  • 100 g sukker
  • 40 g glukosesirup
  • 2 spsk vand
  • Pynt:
  • Slik i form af grammofonplader og vampyrer

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen.
  • Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet.
  • Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den skæres ud i spøgelsesform og pyntes med karamel, flødebolleskum og slik.
  • Når kagen er afkølet, skæres den ud i spøgelsesform – se video herunder for inspiration.
  • Fordel Dulce de leche (karamel) udover kagen.
  • Flødebolleskum: Kom æggehvider og 10 gram sukker i en skål. Pisk det godt sammen, til det er stift.
  • Kog sukker (de resterende 90 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader.
  • Hæld sukkerblandingen i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk i 5-10 minutter, til det er en blød flødebolleskum.
  • Fordel forsigtig skum ovenpå karamel-laget og pynt med grammofonplader og vampyrer. Så er kagen klar til servering.

Video

Har du lyst til en anden lækker chokoladekage? Så prøv denne brownie med Oreo!

Halloweenkage til børn og voksne

Når kagen er dækket med flødebolleskum og ligner et spøgelse, er det tid til at pynte den med Halloween-slik. Jeg bruger grammofonplader og vampyrer, men alt slik kan bruges. Så længe man kan se, at der er øjne og mund, så kan lakrids, vingummi eller chokoladeknapper også sagtens bruges.

Nem halloween kage

Børn vil elske at være med til at dekorere kagen med deres yndlingsslik. På den måde bliver kagen ikke kun til en nydelse, men også til en hyggelig fælles aktivitet, hvor hele familien kan bidrage med deres egen kreativitet. Kagen er perfekt til Halloween-festen, hvor man sammen kan fejre årstidens uhyggelige stemning. Og med dens sjove og venlige udseende som et spøgelse, vil den garanteret skabe glæde og måske også lidt fryd hos både store og små.

Halloween-kagen kræver ikke avancerede teknikker eller specielle ingredienser, og med lidt kreativitet kan den tilpasses enhver smag. Kort sagt, her er en kage, der uden tvivl bliver et hit på Halloween-bordet og en favorit blandt både børn og voksne – og som måske endda bliver en ny Halloween-tradition i familien.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*