svampet gulerodskage med ostecreme

Svampet gulerodskage med ostecreme

Her får du opskriften på en svampet gulerodskage med ostecreme. Det er en ægte, tidløs klassiker, der altid vækker begejstring, og i den her opskrift har jeg valgt at skrue op for smagen med et par lækre twists.

Den fugtige gulerodskage med den cremede og søde flødeostcreme har nemlig fået selskab af knuste Bastognekiks og et lag af Biscoff spread. Denne kombination skaber en kage, der smager skønt og er nem at lave – perfekt til både hverdag og fest.

Svampet gulerodskage med kanel

Når man taler om gulerodskage, er en af de vigtigste faktorer dens konsistens. Kagen skal være dejligt svampet og saftig, og så synes jeg også, at en god gulerodskage indeholder smagen af kanel. Det skaber en varm og hyggelig smag, der stemmer godt overens med kagens look. Det dufter af hjemmebag, og det ligner hjemmebag.

svampet gulerodskage med ostecreme

Biscoff spread – Den hemmelige ingrediens

Biscoff spread er en nøgleingrediens i denne opskrift og fungerer som en slags karameliseret topping, der gør kagen ekstra god. Den cremede konsistens og lækre smag af karamel og krydderier passer perfekt til en gulerodskage. Jeg fandt Biscoff smørepålæg hos Normal i en af deres fysisk butikker, og hvis du leder efter det online, kan det bl.a. købes hos webshoppen Kagerogsager.dk og Pandasia.dk.

Svampet gulerodskage med ostecreme

Flødeostcreme eller ostecreme – kært barn har mange navne – er den perfekte ledsager til en svampet gulerodskage. Flødeostcremen er nem at lave og kræver blot to ingredienser: flødeost og flormelis. Når du kombinerer den cremede flødeost med den krydrede Biscoff spread og den fugtige gulerodskage, skaber du en dessert, der spiller perfekt, synes jeg.

For at sætte prikken over i’et på denne gulerodskage toppes kagen med knuste Bastognekiks/kanelkiks. Når de knuses og drysses over kagen, tilføjer de en lækker crunch, der spiller op imod den bløde frosting og den svampede kage.

svampet gulerodskage med ostecreme
svampet gulerodskage med ostecreme

Svampet gulerodskage med ostecreme

Ingredienser
  

  • 1 dl sukker
  • 1 dl brun farin
  • 1,5 dl smagsneutral olie
  • 2 æg
  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g revet gulerod
  • 200 g Biscoff spread
  • 150 g flødeost naturel
  • 100 g flormelis
  • 40 g knuste Bastognekiks/kanelkiks

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kom sukker, brun farin og olie i en skål, og pisk sammen.
  • Tilsæt æg og pisk godt sammen.
  • Kom hvedemel, kanel og bagepulver i, og rør rundt.
  • Tilsæt revet gulerød, og rør dem i dejen. 
  • Beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir, og kom dejen i. Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, til kagen er gennembagt. Lad den køle af bagefter. Når kagen er kølet af, fjernes formen, og kagen placeres på et fad. Evt. kan du vende kagen på hovedet, så bunden bliver toppen – så har du en mere jævn overflade.
  • Smør Biscoff spread på.
  • Kom flødeost og flormelis i en skål, og pisk rigtig godt sammen, så det får mere fasthed. Fordel ostecremen ovenpå Biscoff-laget.
  • Top til sidst med knuste Bastogne/kanel-kiks. Så er kagen klar til servering. Hvis du vil være i god tid, kan kagen godt bages dagen i forvejen. Jeg anbefaler at sætte den på køl pga. frostingen. De knuste kiks på toppen putter jeg først på inden servering, da jeg synes, de bliver bløde efter et døgn på køl.

Video

Har du lyst til at prøve en glutenfri version? Så kan du kaste dig over denne laktose og glutenfri gulerodskage med frosting!

Nem kage der kan bages dagen i forvejen

Denne svampet gulerodskage med ostecreme og Biscoff spread er utrolig nem at lave. Det kræver ingen avancerede teknikker eller mange timer i køkkenet. Faktisk er det en kage, som hele familien kan være med til at bage, og den passer perfekt til en hyggelig eftermiddag med kaffe eller som en festlig dessert til fødselsdage og sammenkomster.

Det er også en af de slags kager, der sagtens kan bages dagen i forvejen. Jeg anbefaler at sætte den på køl pga. ostecremen. De knuste kiks på toppen puttes først på inden servering, da de godt kan blive en smule bløde efter et døgn på køl.

Så næste gang du har lyst til at bage en lækker kage, der er både nem og imponerende, så prøv denne gulerodskage med ostecreme og Biscoff. Den er en favorit herhjemme, og det håber jeg også, at den bliver hos dig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*