Nem kage til mange

Nem kage til mange

Her får du opskriften på en nem kage til mange. Der er tale om en svampet chokoladekage med flormelisglasur og krymmel. Denne klassiske kage er ikke kun lækker og indbydende, men også utrolig nem at lave, hvilket gør den til en bagefavorit hos mig.

Del ud kage til både fødselsdag og job

Denne chokoladekage kan tilpasses til enhver lejlighed, hvad enten det er en børnefødselsdag, en firmafest eller en hyggelig sammenkomst med venner. Hvis du synes, at det farverige krymmel er for ‘børne-agtigt’, kan det sagtens undlades.

Den færdige chokoladekage kan skæres i mange stykker, hvilket gør den ideel til store forsamlinger. Uanset om den serveres med en kop kaffe til de voksne eller et glas mælk til børnene, vil denne kage helt sikkert blive en favorit. Derudover bages den i en bradepandeform (i samme størrelse som denne), og det gør, at den er nem at transportere med.

Kage der kan laves dagen før

Udover at være en nem kage til mange, er en anden stor fordel ved denne chokoladekage, at den kan bages dagen i forvejen. Dette gør den ideel til travle dage, hvor du ønsker at forberede kagen på forhånd og undgå stress på selve dagen. Kagen bevarer sin saftighed og smag, selv når den har stået natten over, og glasuren kan påføres lige inden servering for at sikre, at kagen ser frisk og indbydende ud. Men glasur og krymmel kan også sagtens kommes på dagen inden.

Skøn svampet chokoladekage i bradepande, en nem kage til mange, som sagtens kan bages dagen før.

Nem kage til mange

Antal 12 -14

Ingredienser
  

  • Kage:
  • 100 gram smør
  • 2 æg
  • 2 1/2 dl kærnemælk
  • 200 gram hvedemel
  • 300 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 4 spsk. kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl friskbrygget kaffe
  • Glasur:
  • Ca. 300 gram flormelis
  • Vand
  • Ca. 50 gram krymmel

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Smelt smørret, og lad det køle lidt af.
  • Pisk æg, kærnemælk og smeltet smør sammen i en skål.
  • Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, natron, kakao og salt sammen i en skål. Sigt det i skålen med æg, kærnemælk og smør. Rør dejen sammen.
  • Hæld kaffen i, og rør rundt.
  • Fordel dejen i en form (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir.
  • Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af.
  • Når kagen er afkølet, kan den pyntes med glasur rørt sammen af flormelis og vand. Drys med krymmel. Så er kagen klar til servering. Hvis kagen først skal serveres dagen efter, dækkes kagen til. Lad den stå på køkkenbordet. Dagen efter er kagen fortsat lækker og svampet, og kan sagtens spises.
Nem kage til mange | Cakewoman.dk

Lyst til flere chokoladekage-opskrifter? Så se flere lige her!

Børnvenlig, lækker og nem kage

Hvis du har børn med i køkkenet, er den her kage også et hit. Både selve kagebagningen og pyntningen kan sagtens foregå med hjælp fra familiens yngste medlemmer. Så næste gang du står over for en begivenhed og har brug for en enkel, men lækker kage, er denne nemme chokoladekage med flormelisglasur og krymmel det perfekte valg.

2 kommentarer

  1. Avatar af Niels

    300 gr. sukker? Det lyder lidt voldsomt.

    • Avatar af Julie

      Hej Niels

      Det er sådan, jeg har sammensat kagen. Jeg synes, det fungerer godt 🙂

      Så det er altså ikke en tastefejl.

      Mvh

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*