Butterdejsstang med marcipan og chokolade opskrift

Butterdejsstang med marcipan og chokolade

Her får du opskriften på en nem butterdejsstang med marcipan og chokolade. Det er den perfekte løsning, når du har brug for en hurtig og lækker dessert. Med kun fem ingredienser kan du let trylle denne lækre, søde sag frem, og på ingen tid kan du servere en gylden, sprød butterdejsstang fyldt med blød marcipan og mælkechokolade.

Jeg foretrækker at lave denne butterdejsstang samme dag, som den skal serveres. Det synes jeg fungerer bedst. Kagen kan også sagtens spises og nydes dagen efter, men den er bedst på bagedagen.

Nem dessert med få ingredienser

Denne butterdejsstang er ikke kun forbeholdt dessertbordet. Den fungerer også glimrende som en sød eftermiddagssnack, til en kop kaffe eller te, eller endda som en hurtig løsning, når du får uventede gæster. Da den er så let at lave, kan du hurtigt smække den sammen og imponere dine gæster uden at bruge timevis i køkkenet.

Og så kræver denne butterdejsstang kun fem ingredienser. Jeg bruger en færdigkøbt butterdej som denne, som jeg kan anbefale, hvis du hverken har tiden eller lysten til at skulle lave butterdej fra bunden af. Prøv dennne skønne butterdejsstang med marcipan og chokolade næste gang, du har brug for en nem, men lækker dessert.

Butterdejsstang med marcipan og chokolade | Cakewoman.dk

Butterdejsstang med marcipan og chokolade

Antal 8 -10

Ingredienser
  

  • 100 g revet marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 150 g mælkechokolade
  • 1 rulle færdigkøbt butterdej

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • Kom revet marcipan, blødt smør skåret i tern, brun farin og 100 gram hakket mælkechokolade i en skål. De sidste 50 gram mælkechokolade skal bruges til glasur. Mas blandingen godt sammen.
  • Rul butterdejen ud og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Fordel fyldet på midten af den udrullede butterdej.
  • Skær butterdejssiderne til skrå “sildeben”. Flet herefter ‘sildebenene’’ indover fyldet.
  • Bag butterdejsstangen i ca. 25 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad efterfølgende butterdejsstangen køle helt af.
  • Smelt de sidste 50 gram mælkechokolade og pynt den afkølede butterdejsstang. Så er den klar til servering.
Butterdejsstang med marcipan og chokolade | Cakewoman.dk

Lyst til en anden nem og lækker kage? Så skal du prøve denne her skønne chokoladekage med flormelisglasur og krymmel!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*