Bananis på pind er en nem og børnevenlig dessert, som voksne også sagtens kan nyde. Bananisen kræver kun tre ingredienser og kan laves på kort tid. I denne opskrift pyntes de frosne bananer med mælkechokolade og krymmel. Men er du mere til mørk chokolade, og er du ikke vild med krymmel, så kan de frosne banan sagtens pyntes og tilpasses efter din smag.
Nem hjemmelavet is
Det kræver hverken ismaskine eller en lang ingrediensliste at lave disse bananispinde. Bananerne skal blot være på frys i et par timer. Herefter kan de pyntes med smeltet chokolade og krymmel, og så er de klar til servering. Hvis ikke alle is bliver spist på én gang, kan de selvfølgelig komme retur på frys, indtil lysten til en kølende bananis på pind melder sig.
Ispinde i træ
Til denne opskrift skal du bruge ispinde. Jeg fandt dem i Bilka, og en hurtig Google-søgning afslører, at der er massevis af steder, hvor du kan købe træ-ispinde. Så skynd dig at få fat i nogle ispinde, så du kan lave disse nemme og lækre bananis på pind.
Bananis på pind
Ingredienser
- 4 bananer
- 150 g mælkechokolade
- Ca. 2 spsk krymmel
- 8 ispinde
Sådan gør du
- Skræl bananerne og halver dem.
- Kom forsigtig en ispind i hver banan, så du har 8 banan-ispinde.
- Kom dem i en beholder, evt. med madpapir imellem, så bananerne ikke fryser sammen. Kom dem i fryseren i to timer.
- Efter de to timer tages beholderen ud af fryseren.
- Smelt chokoladen – enten over vandbad eller i mikroovn.
- Pensl banan-ispindene med smeltet chokolade og kom krymmel på. Chokoladen størkner hurtigt, så det skal gå lidt tjept med at få krymmel på.
- Herefter er der banan-ispinde klar! Hvis ikke alle is bliver spist på én gang, kan de selvfølgelig kommer i fryseren igen.
Video
Lyst til lave en anden lækker is? Så prøv denne hjemmelavet Daim is uden ismaskine.
Børnevenlig dessert
Udover at være en børnevenlig dessert, så kan familiens yngste medlemmer også sagtens involveres i processen, og de vil uden tvivl elske at lave deres egen is. Det er en simpel opskrift, der ikke kræver meget, og børnene kan stolt vise deres kreationer frem bagefter.
Banan-is er en forfriskende snack – den er nem at lave og fyldt med naturlig sødme. Samtidig har de en naturlig cremet konsistens, som gør dem ideelle til at blive frosset og nydt som is. Jeg bruger mælkechokolade og krymmel til disse banan is, men hvis du er mere til andre slags toppings, så er mulighederne mange.
En af de bedste ting ved banan-is på pind er nemlig, hvor meget du kan tilpasse dem. Du kan også dyppe dine frosne bananer i smeltet mørk chokolade eller hvid chokolade, rulle dem i hakkede nødder eller kokosflager. Mulighederne er uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser. For dem, der elsker ekstra smag, kan du også prøve at tilføje et drys kanel eller kakao, inden bananerne fryses.
Så næste gang du har lyst til en let og familievenlig dessert, så prøv bananis på pind. Det er lækkert, nemt, og helt sikkert et hit hos både børn og voksne.