Her får du en brookies opskrift, der kombinerer to skønne kager i én. Og er du en af dem, der altid står og vakler mellem to desserter, så er en brookies også en perfekt løsning. Du får nemlig både en fyldig chokoladebrownie nederst i kagen og et sprødt lag cookie på toppen. Brookies er altså den perfekte kombination af to kager, der smelter sammen i én lækker, lækker kage.
Den chewy brownie-bund og knasende cookie-top er et perfekt match af tekstur og smag, og kagen er er god til flere anledning. Uanset om det er en hyggelig søndag derhjemme, en imponerende dessert til gæster, eller blot en lille luksus i hverdagen. Jeg bruger disse hvide chokoladeknapper med karamel fra Odense til cookie-delen. Kombinationen af karamel og hvid chokolade er skøn, og passer perfekt som indslag i cookie-toppen. Men kan du ikke finde det, kan en lækker mælkechokolade også sagtens bruges.
Brookies opskrift – kage der kan laves dagen før
Brookies er også en praktisk løsning, hvis du vil bage en kage der kan laves dagen før. Denne kage er nemlig perfekt til at bage i forvejen, og jeg synes faktisk, at en brookies bliver endnu bedre, når den får lov til at sætte sig natten over. Brownie-bunden bliver mere smagsfuld og får lov til at sætte sig, mens cookie-laget bevarer sin sprøde overflade, hvilket gør kagen ligeså lækker på andendagen.
Og husk! Hold øje med din brookies, mens den er i ovnen. Brownie-delen skal være bagt, men stadig lidt blød i midten, mens cookie-laget skal være gyldent og sprødt. Så bliver kagen nemlig allerbedst og lækrest, når den skal serveres.
Brookies opskrift – kage til arbejde
Eftersom brookies sagtens kan bages dagen før servering, er det også en god kage til arbejde, på studiet eller til madklubben med vennerne. Hvis du vil tage kagen med på farten, kan den nemt transporteres i bageformen. Brookies er også en kage, der appellerer bredt – både chokoladeelskere og småkagefans vil finde noget, de elsker. Så næste gang du står for kollegakagen, vil jeg mene, at brookies er et sikkert valg. Praktisk, lækker og garant for god stemning på jobbet. Lønforhøjelse kan den dog ikke garantere, men det er da værd at prøve af 😉 Brug for mere kollega kage inspiration, så klik her!
Brookies opskrift
Ingredienser
Brownie:
- 200 g mørk fint hakket chokolade
- 175 g smør
- 3 æg
- 250 g sukker
- 100 g hvedemel
- 2 spsk kakao
- 1 tsk vaniljesukker
Cookie-top:
- 110 g blødt smør
- 75 g sukker
- 75 g brun farin
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g karamelchokoladeknapper, eksempelvis fra Odense – alternativ kan hakket mælkechokolade bruges
Sådan gør du
Brownie:
- Kom smør og sukker i en gryde og smelt sammen ved svag varme. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet.
- Kom det hakkede, mørke chokolade i gryden og rør sammen. Lad efterfølgende blandingen køle af i fem minutter.
- Pisk et æg i ad gangen.
- Kom hvedemel, kakao og vaniljesukker i og rør dejen sammen. Hæld dejen i en bradepande (ca. 28×20 cm) beklædt med bagepapir.
Cookie-top:
- Kom blødt smør, sukker og brun farin i en skål, og pisk sammen.
- Tilsæt ægget og pisk sammen.
- Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i, og pisk dejen sammen. Det tager lidt tid, før dejen samler sig.
- Vend karamelchokoladeknapper (alternativ hakket mælkechokolade) i dejen.
- Så skal cookiedejen fordeles udover browniedejen i formen. Del cookiedejen i mindre stykker, og tryk dem lidt ud. Fordel cookiedej-stykkerne over browniedejen, så hele browniedejen er dækket til.
- Bag kagen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Brownie-delen skal være bagt, men stadig lidt blød i midten, mens cookie-laget skal være gyldent og sprødt. Lad kagen køle af og sætte sig (meget gerne til dagen efter) inden servering.
Video
Brownie med topping – perfekt til flere lejligheder
En brookies, som kan beskrives som en brownie med topping, er utroligt alsidige og passer til mange lejligheder. Herunder får du et par forslag til forskellige anledninger, hvor en brookies kan passe ind.
- Til kaffebordet: De er et fantastisk supplement til kaffe eller te og en sikker vinder på ethvert kagebord.
- Som dessert: Server brookies med en kugle vaniljeis eller lidt flødeskum for at tage desserten til næste niveau.
- Tag med kage: Den er nem at transportere, og derfor en perfekt tag med’-kage – uanset om det er til skole, arbejde eller picnic.
- Som gave: Pak udskårne stykker ind i en stykke madpapir og bind et fint bånd omkring – en oplagt hjemmelavet gave, der vil glæde enhver.
Denne brookies opskrift er en skøn dessert – og et sandt bevis på, at man heldigvis ikke behøver at gå med enten-eller, men i stedet sagtens kan vælge både-og. Så næste gang du har lyst til at bage noget nemt og lækkert, der tilfredsstiller dine søde cravings, så prøv en brookies opskrift. Du vil ikke blive skuffet! Det er som nævnt tidligere en rigtig dejlig fusionskage, hvor brownie og cookie bliver forenet på skønneste vis.