10gramgær - har du ikke tid til at koldhæve bollerne natten overså kan du justere mængden af gær. Brug 25 gram i stedet for og lad dejen stå i en skål på køkkenbordet under et rent viskestykke og hæve en times tid i stedet for
1spskhonning
100gramhavregryn
100gramdurummel
350 - 400gramhvedemel
1tsksalt
Sådan gør du
Start med at smuldr gæren ud i danskvandet.
Rør honning i.
Hæld mel og gryn i blandingen lidt ad gangen og rør godt rundt i 5-10 minutters tid. Meget gerne på røremaskine, hvis du har sådan en til rådighed.
Kom salt i og rør rundt.
Put husholdningsfilm over skålen og sæt dejen i køleskabet til dagen efter.
Dagen efter tændes ovnen på 225 grader varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir og klat dejen ud i passende bolle-størrelse, brug 2 skeer til det. Evt. drys lidt havregryn på nogle af bollerne.
Bag bollerne i 13-15 minutter, hold øje undervejs. Lad dem køle af på en rist.