Start med at bringe frosne blåbær, sukker, vaniljesukker og vand i kog.
Når sukkeret er opløst, og lagen er tyktflydende, tages det af komfuret. Afkøl lagen helt. Evt. brug en stavblender til at få blendet lagen helt uden klumper. Imens lagen bliver kold, laves pandekagerne.
Blend eller pisk alle ingredienserne til pandekagerne sammen og stil efterfølgende pandekagedejen på køl i 30 minutter.
Herefter skal pandekagerne steges. Varm en pande op og kom smør på. Steg en pandekage ad gangen ved jævn varme til de er gyldne. Gentag med resten af dejen og lad pandekagerne køle af. Mens pandekagerne køler af, laves blåbærskummet færdigt.
Pisk fløden til skum og vend det med den afkølede blåbærlage. Smag til med flormelis.
Saml kagen: Byg pandekagelagkagen på det fad, du vil servere kagen på. Læg en pandekage på fadet og fordel skum ovenpå. Placer en pandekagen ovenpå og tryk den let fast. Gentag til der ikke er flere pandekager.
Slut af med et lag skum og pynt med friske bær før servering.