Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Blåbærmuffins med hvid chokolade og citronfrosting, 12 stk
Udskriv
Pin Recipe
Ret
Cupcakes, Kager, Opskrifter
Ingredienser
60
gram
smør
2
æg
100
gram
rørsukker
250
gram
creme fraiche
275
gram
hvedemel
1
tsk
bagepulver
125
gram
friske blåbær
100
gram
hvid chokolade med citron
kan også være alm. hvid chokolade
Frosting og pynt:
Saft fra 1 citron
220
gram
smør
350
gram
flormelis
Krymmel
kan undlades
Sådan gør du
Cupcakes: Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Smelt smørret og lad det køle af.
Pisk æg og rørsukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt.
Pisk creme fraiche i.
Vend blåbær i en skål med hvedemel og bagepulver.
Rør det efterfølgende i den våde blanding og rør sammen.
Rør den smeltede smør i.
Hak chokoladen og kom i blandingen. Rør rundt.
Fordel dejen i 12 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, til kagerne er gennemagte. Lad dem køle helt af, før frosting kommes på.
Frosting: Pisk smør og flormelis godt sammen. Tilsæt flormelis lidt ad gangen. Det vil ligne revet ost på et tidspunkt, men det skal nok samle sig.
Tilsæt citronsaft og pisk lidt igen, så frostingen hænger godt sammen.
Smør frosting på de kolde cupcakes. Enten kan det kommes på med en ske, eller du kan komme frostingen i en sprøjtepose med tyl og dekorere kagerne.