Nem kokoskage

Nem kokoskage med mangemousse og sticky rice

Spring til opskrift

Nem kokoskage med mangemousse og sticky rice er resultatet af en ferie. For nyligt vendte jeg hjem efter en herlig ferie i Thailand helt fyldt op på oplevelser og god mad. En af de desserter, jeg stiftede bekendtskab med, var sticky rice med mango, som er en meget enkelt dessert, men smager skønt. Jeg fik lidt risengrøds-vibes, da jeg spiste desserten, og det er et kæmpe plus i min bog 🙂

Udover sticky rice, så drak jeg utrolig mange kokosshakes i løbet af ferien. Så da jeg sad og brainstormene lidt nye kageopskrifter, så kom den her sammensætning op: Nem kokoskage med mangomousse og sticky rice.

Sticky rice og mangomousse

Jeg har aldrig lavet sticky rice før, så efter en google-søgning endte jeg hos Ann-Christine, der havde en supernem opskrift liggende, som jeg har brugt til den her kage. Blot husk at risene skal stå i blød i 6-10 timer inden de koges. Mangemoussen skal også have lov til at stå i 4 timers tid inden servering, så kagen kan sagtens samles aftenen inden, den skal serveres. I forhold til mangomoussen har jeg brugt mango fra dåse. Hvis du foretrækker frisk mango, så kan det også sagtens bruges.

Det er en nem og lækker kage, og jeg synes, at de forskellige lag fungerer rigtig godt sammen. Det er en frisk kage, som vil være rigtig god på til kagetapas eller som en dessert efter en skøn middag.

Nem kokoskage

Nemt bagværk? Så skal du prøve mine koldhævede boller eller det lækre grydebrød.

2 kommentarer

 1. Susanne Lange

  Nem kokoskage:
  Den smager næsten ikke af noget – både “kokosrisene” og mangemoussen skuffer. Kun selve kagebunden er ok. Og hvad skete der lige med skyren i beskrivelsen?
  Ærgerligt at bruge så meget tid (og penge) på en ligegyldig kage.

  • Hej Susanne

   Jeg beklager fejlen med, at skyren ikke er blevet skrevet ind i opskriften. Det er min fejl – og det er rettet til nu. Tak fordi du opdagede det.

   At kagen absolut ikke falder i din smag – det er jeg ked af at høre. Jeg synes selvfølgelig selv, at kagen fungerer godt – ellers havde jeg ikke brugt tid og energi på at udvikle opskriften, tage billeder og ligge opskriften op på min hjemmeside. Så ja – er ked af at den ikke faldt i din smag.

   Mvh Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*